Failed to connect game server - Technical Support/Bug Reporting - WarpPortal Community Forums

Jump to content


Photo
- - - - -

Failed to connect game server


  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1 barakonda

barakonda

    I made it Off Topic

  • Members
  • 10 posts

Posted 16 May 2011 - 12:47 PM

I know its been posted already but none of the answers helped me at all.
I get this messege after i enter the username and password.
I reinstalled on a diffrent folder, I did the manual patch.
For some reason I dont have Renewal.exe or the other exe mentioned
on other posts just Ragnarok.exe, Ragexe.exe and Setup.exe
I have an windows XP and every system requirerment is passed.
How can I fix it? I never played this before and I really want to.
PLZ help me.
  • 0

#2 DrAzzy

DrAzzy

    Really Azzy? Already?

  • VMod Retired
  • 15606 posts
  • LocationNew England
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Chaos-Clandestine Society

Posted 16 May 2011 - 01:10 PM

I know its been posted already but none of the answers helped me at all.
I get this messege after i enter the username and password.
I reinstalled on a diffrent folder, I did the manual patch.
For some reason I dont have Renewal.exe or the other exe mentioned
on other posts just Ragnarok.exe, Ragexe.exe and Setup.exe
I have an windows XP and every system requirerment is passed.
How can I fix it? I never played this before and I really want to.
PLZ help me.

Well if you installed with a version that doesn't have the other ones, that's good. That means there's no chance of not having the problem due to an insufficiently updated client. Also, the symptoms are different anyway - that issue was failed to connect after selecting server. It sounds like you're getting failed to connect as soon as you enter un/pw - which means that RO is unable to connect to the internet at all.

My guess is that you have windows firewall running, and have not told it to unblock RO. You need to unblock Ragexe and Ragnarok in order for RO to work.

Edited by DrAzzy, 16 May 2011 - 01:11 PM.

  • 0

#3 barakonda

barakonda

    I made it Off Topic

  • Members
  • 10 posts

Posted 16 May 2011 - 01:21 PM

Thats impossible becouse my firewall is broken or something so I never even turn
it on but just in case I added them and still no good.

EDIT: Its already 12:30am here so dont expect a reply till tomorrow

Edited by barakonda, 16 May 2011 - 01:34 PM.

  • 0

#4 Chucklet

Chucklet

    Awarded #1 Troll

  • Members
  • 502 posts
  • LocationThe Netherlands [NL], stuck in traffic.
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Ymir(?)

Posted 16 May 2011 - 02:09 PM

You can also check if you have more than 1 internet connection running (ie, VPN networks), that could also block your connection.
  • 0

#5 barakonda

barakonda

    I made it Off Topic

  • Members
  • 10 posts

Posted 16 May 2011 - 11:56 PM

VPN meaning hamachi and stuff? couse they are not even installed.
If its something else tell me.
  • 0

#6 Chucklet

Chucklet

    Awarded #1 Troll

  • Members
  • 502 posts
  • LocationThe Netherlands [NL], stuck in traffic.
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Ymir(?)

Posted 17 May 2011 - 02:40 AM

Just gonna quote myself here for lack of a better answer:

Hmm in that case I don't know.

Are we 100% sure it is not a patcher problem? (ie: are you running all .exe's under 'run as admin mode'?)
If you know someone with a working copy of iRO, we used to be able to copy the entire game folder to another computer and it would work, not sure it this is still possible with all the new clients but it could be worth a try.


  • 0

#7 barakonda

barakonda

    I made it Off Topic

  • Members
  • 10 posts

Posted 17 May 2011 - 05:30 AM

I dont have vista or 7 so I dont have the checkbox "run in administrator mode"(always on)
and I dont know anybody with a working copy.
  • 0

#8 barakonda

barakonda

    I made it Off Topic

  • Members
  • 10 posts

Posted 18 May 2011 - 07:29 AM

I tried to play a private server just to check if it works and it also doesnt work.

Here is a screen cap.

Posted Image

Here is my dxdiag.txt if it will help you.
(BTW how do I add a spoiler? couse its way too long)
Spoiler

Edited by DrAzzy, 18 May 2011 - 11:16 AM.
Let's see if spoiler tags work... -Azzy

  • 0

#9 DrAzzy

DrAzzy

    Really Azzy? Already?

  • VMod Retired
  • 15606 posts
  • LocationNew England
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Chaos-Clandestine Society

Posted 18 May 2011 - 10:01 AM

I can't figure out how to do spoiler tags either ;-)
Do WP forums even support them?

In any case, your problem is not DirectX related. DirectX is graphics and sound. Actually, I can't think of any cases where the issue was DirectX-related and the client got that far. Usually directx issues result in the client dying as soon as it starts.

That you can't connect to private servers either confirms that it's not a patch problem (which i was satisfied that it wasn't, by this point).

Your issue is a connectivity issue. Something, somewhere, is preventing RO from connecting to the server.

What's your network layout like? What sort of internet connection, any routers, etcetera.
Are you at a school, where the routers are beyond your control and might be blocking some ports?
How many network adaptors do you have installed?
Do you have any VPN software installed (hamachi is known to break RO, and probably other stuff)? Any other network related stuff (anonymizers, proxys, etcetera)?
What, if any, security/antivirus/etc software are you running?
Is windows firewall disabled?
Was RO previously working on that computer? I feel like I remember you saying it used to work, but while reviewing the thread, I can't find the quote - so sorry if i'm repeating my question. If it was, was anything changed (hardware, software on your computer or elsewhere on your network)? When did it stop working?
  • 0

#10 Chucklet

Chucklet

    Awarded #1 Troll

  • Members
  • 502 posts
  • LocationThe Netherlands [NL], stuck in traffic.
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Ymir(?)

Posted 18 May 2011 - 11:14 AM

Spoiler

Edited by Chucklet, 18 May 2011 - 11:17 AM.

  • 0

#11 barakonda

barakonda

    I made it Off Topic

  • Members
  • 10 posts

Posted 18 May 2011 - 12:14 PM

I couldnt figure out how to quote so I copy-pasted it.

"What's your network layout like? What sort of internet connection, any routers, etcetera.
Are you at a school, where the routers are beyond your control and might be blocking some ports?"
Im at home, using wifi router(I think 10MB connection), the router is not blocking the connection couse tracect worked fine.

"How many network adaptors do you have installed?"
I have Wifi adapter on and Tunngle+Cable internet disabled.

"Do you have any VPN software installed (hamachi is known to break RO, and probably other stuff)? Any other network related stuff (anonymizers, proxys, etcetera)?"
only Tunngle, and its off.

"What, if any, security/antivirus/etc software are you running?"
none, my windows seems to hate them and makes them make problems.

"Is windows firewall disabled?"
yes(I am not that stupid, I had my large share of mmo problems).

"Was RO previously working on that computer? I feel like I remember you saying it used to work, but while reviewing the thread, I can't find the quote - so sorry if i'm repeating my question. If it was, was anything changed (hardware, software on your computer or elsewhere on your network)? When did it stop working?"
its probably from another post, its my first time playing/installing RO.

if it helps you help me then ask me anything.
BTW I have tried and played many mmo games on this computer and the only one that had serius connection problem(barely logged in)is Champions Online,
and thats only couse its too advanced for this computer and it works perfectly on my second computer.
  • 0

#12 DrAzzy

DrAzzy

    Really Azzy? Already?

  • VMod Retired
  • 15606 posts
  • LocationNew England
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Chaos-Clandestine Society

Posted 18 May 2011 - 01:12 PM

Tunngle is probably the problem.
I know Hamachi breaks RO (and a few other games that use bone-headed methods to detect what connection to try to use) even if it isn't on.
  • 0

#13 barakonda

barakonda

    I made it Off Topic

  • Members
  • 10 posts

Posted 19 May 2011 - 12:04 PM

I re-checked without Tunngle and it didnt work, but I found out that the private server problem was a patch problem and now its working fine
so I dont think this has anything to do with connectivity.
do you have any other ideas how to fix it?
  • 0

#14 DrAzzy

DrAzzy

    Really Azzy? Already?

  • VMod Retired
  • 15606 posts
  • LocationNew England
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Chaos-Clandestine Society

Posted 19 May 2011 - 12:20 PM

I've got nothing at this point, i don't know of anyone else who has had this sort of problem and not had it corrected by steps you've already taken.

Edit - Oh, Bxkid might be having the same issue?

Edited by DrAzzy, 19 May 2011 - 01:09 PM.

  • 0

#15 DrAzzy

DrAzzy

    Really Azzy? Already?

  • VMod Retired
  • 15606 posts
  • LocationNew England
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Chaos-Clandestine Society

Posted 20 May 2011 - 06:51 AM

I'm not really sure where to go from here, really.... If I was on your machine, I'd start Diff'ing every file against the same file on a working client, extract the whole contents of all GRFs, and diff them against same from a working system, etc - to determine if it's a computer problem or a client problem (if your client was identical to a working one, then we could say with certainty that something is wrong with your computer).

I don't suppose you can think of a way to get the entire contents of your RO folder to me?
  • 0

#16 barakonda

barakonda

    I made it Off Topic

  • Members
  • 10 posts

Posted 21 May 2011 - 08:07 AM

unless someone uploads file file i have no way of finding out
  • 0

#17 Oda

Oda

    Overseas

  • Community Managers
  • 10047 posts
  • Twitter:@Oda_CM
  • LocationAmatsu
  • Playing:Ragnarok Online

Posted 21 May 2011 - 08:28 AM

Hmmm... Are you starting the game from a Start menu/desktop shortcut? Have you tried starting just the Ragnarok.exe directly from the game's install folder? I had the same problem on my home computer (no pserver clients there).
  • 0

#18 barakonda

barakonda

    I made it Off Topic

  • Members
  • 10 posts

Posted 21 May 2011 - 12:59 PM

the desktop shortcut doesnt have any commandline commands on it so im 120% sure it wont work but I'll try anyway
EDIT: I knew it wont work.

Edited by barakonda, 21 May 2011 - 01:02 PM.

  • 0

#19 barakonda

barakonda

    I made it Off Topic

  • Members
  • 10 posts

Posted 26 May 2011 - 10:46 AM

no one has a solution? while surfing the net I already found 3 other guys who have the exect same problem.
maybe some mistake happened in registering the account and the server recognize the login but it cant access it or something like that.
plz hurry and find what the problem is couse i want to play.
  • 0

#20 DrAzzy

DrAzzy

    Really Azzy? Already?

  • VMod Retired
  • 15606 posts
  • LocationNew England
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Chaos-Clandestine Society

Posted 26 May 2011 - 11:06 AM

I've got the relevant files from another user experiencing the problem. I've been super busy this week though, and havn't gotten a chance to compare them, to see if I can find a difference between the working files and the non-working ones i've been sent.

This will let us know for sure whether the problem is an issue with the players' RO instance (presumably with it's roots in a patching or similar), or an issue with the effected players' computer or network.

Edited by DrAzzy, 26 May 2011 - 11:07 AM.

  • 0

#21 renouille

renouille

    Too Legit To Quit

  • Public Security Section 9
  • 2402 posts
  • LocationUS
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:renewal

Posted 26 May 2011 - 11:14 AM

I knew one network admin who blocked a range of ports including 6900 (login server) because they're used by BitTorrent.
  • 0

#22 DrAzzy

DrAzzy

    Really Azzy? Already?

  • VMod Retired
  • 15606 posts
  • LocationNew England
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Chaos-Clandestine Society

Posted 26 May 2011 - 11:41 AM

I knew one network admin who blocked a range of ports including 6900 (login server) because they're used by BitTorrent.


Interesting. I think at least one of the people with this problem said they were on a normal, unfettered internet connection.

Barakonda, others with this problem, what sort of internet connection do you have? Are you part of a large network (such as a university or company)?

Edited by DrAzzy, 26 May 2011 - 11:42 AM.

  • 0

#23 DrAzzy

DrAzzy

    Really Azzy? Already?

  • VMod Retired
  • 15606 posts
  • LocationNew England
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Chaos-Clandestine Society

Posted 30 May 2011 - 11:21 AM

The files from bxkid's (who's having same issue) client are identical to the ones of a working "control" client.

So i think this is a network or computer configuration issue, not a RO problem.
  • 0

#24 DrAzzy

DrAzzy

    Really Azzy? Already?

  • VMod Retired
  • 15606 posts
  • LocationNew England
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Chaos-Clandestine Society

Posted 02 June 2011 - 08:00 AM

Oh, where are you located? (just the country)
  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users