Map transition lag - Technical Support/Bug Reporting - WarpPortal Community Forums

Jump to content


Photo
- - - - -

Map transition lag


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Dimrain

Dimrain

    I made it Off Topic

  • Members
  • 11 posts

Posted 10 April 2013 - 08:24 AM

After the 4/9/2013 maintenance I've been experiencing long wait periods from the game program when I change maps. It's the usual little white box that says "Please wait..." right before the game starts loading the map, and then a black screen for around 6-8 whole seconds, *then* I see a loading screen. I've never had a problem with loading times or lag, even in eden; it's always been almost instant - a couple seconds for it to load character sprites and npc sprites so I can play smoothly. These black screen/pause periods also happen when I close the game so I'm not sure if it's my computer or my internet connection or if the server is just under heavy load. I also noticed that since the maintenance, windows asks my permission to run RO, because it sees it as an unidentified program. It never did this before, it would always just allow the game to run without asking me if I was absolutely sure I trust the program, could this be the problem? The pause time between loading screens takes me out of the game for longer than I'm ok with, when loading used to only take a few seconds, now takes over 10 seconds for a simple map transition. Anyone else experiencing this? Any help would be really appreciated.
  • 0

#2 Beata

Beata

    Too Legit To Quit

  • Members
  • 1493 posts
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Chaos

Posted 10 April 2013 - 08:46 AM

Looks similar to my problem.

Basically once I choose a character the loading period is longer than the usual there is also the black screen that stays longer than before. During this I can't move my mouse till the character is loaded. Also happens while moving between zones. The odd thing is that the loading lag only occurs on certain characters specially the ones located on slot 9 and above.

My laptops experience 0 loading lag on the said characters. Both have different spec and different operating systems.

Curious, what is your operating system?
  • 0

#3 Dimrain

Dimrain

    I made it Off Topic

  • Members
  • 11 posts

Posted 10 April 2013 - 08:59 AM

Looks similar to my problem.

Basically once I choose a character the loading period is longer than the usual there is also the black screen that stays longer than before. During this I can't move my mouse till the character is loaded. Also happens while moving between zones. The odd thing is that the loading lag only occurs on certain characters specially the ones located on slot 9 and above.

My laptops experience 0 loading lag on the said characters. Both have different spec and different operating systems.

Curious, what is your operating system?

I'm getting lag on my 2nd character slot, but i haven't tried the others, and I'm running Windows Vista 32 bit.
  • 0

#4 Dimrain

Dimrain

    I made it Off Topic

  • Members
  • 11 posts

Posted 10 April 2013 - 11:05 AM

Uninstalled and reinstalled RO, can't be my game files.
  • 0

#5 Beata

Beata

    Too Legit To Quit

  • Members
  • 1493 posts
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Chaos

Posted 10 April 2013 - 11:40 AM

Windows 7 64x here. Do you get the lag (stuck black screen) too when you go back to character select from the problematic character?

I did many things trying to find the problem one of them was fresh install of windows 7 on a separate HDD and only installed RO and there was loading lag on certain characters. Installed windows 8 (same HDD) and then there was 0 lag all of this is done on the same computer.

Still don't understand whats triggering the lag but still testing on different mediums with different OS meanwhile.
  • 0

#6 Dimrain

Dimrain

    I made it Off Topic

  • Members
  • 11 posts

Posted 10 April 2013 - 12:38 PM

Windows 7 64x here. Do you get the lag (stuck black screen) too when you go back to character select from the problematic character?

I did many things trying to find the problem one of them was fresh install of windows 7 on a separate HDD and only installed RO and there was loading lag on certain characters. Installed windows 8 (same HDD) and then there was 0 lag all of this is done on the same computer.

Still don't understand whats triggering the lag but still testing on different mediums with different OS meanwhile.

Yeah i get that with all character loading/map loading times, atm seems all my characters are having the same lag.
  • 0

#7 Beata

Beata

    Too Legit To Quit

  • Members
  • 1493 posts
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Chaos

Posted 10 April 2013 - 01:46 PM

Do you have more than 9 characters on the same account?
  • 0

#8 Dimrain

Dimrain

    I made it Off Topic

  • Members
  • 11 posts

Posted 10 April 2013 - 04:08 PM

Do you have more than 9 characters on the same account?

No just 4
  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users