"Disconnected due to detection of third party software" - Technical Support - WarpPortal Community Forums

Jump to content


Photo

"Disconnected due to detection of third party software"


  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 Kevibeer

Kevibeer

    I am New.

  • Members
  • 4 posts

Posted 21 November 2015 - 05:44 PM

I haven't play the game for about 2 months now so I don't know what happened, but I just log in to the game today and when I clicked "Begin", it loaded then show up the window said "Disconnected due to detection of third party software". I don't know what wrong, pls help. Thanks!


Edited by Kevibeer, 21 November 2015 - 09:30 PM.

  • 0

#2 Homurasan

Homurasan

    Too Legit To Quit

  • Banned
  • 1116 posts
  • Playing:Dragon Saga
  • Server:You can guess.

Posted 22 November 2015 - 07:32 AM

You probably are using some software that isn't supposed to be used.

 

Cheat Engine, AutoHotKey and a few other belong to this category. Make sure none of the programs of this kind are running.


  • 0

#3 Kevibeer

Kevibeer

    I am New.

  • Members
  • 4 posts

Posted 22 November 2015 - 08:11 AM

You probably are using some software that isn't supposed to be used.

 

Cheat Engine, AutoHotKey and a few other belong to this category. Make sure none of the programs of this kind are running.

I did check, and the game is the only thing that running. I tried to turn off anti-virus software and firewall but still doesn't work, and well I never use cheat software


  • 0

#4 keithron

keithron

    I am New.

  • Members
  • 4 posts
  • Playing:Nothing
  • Server:all around player

Posted 22 November 2015 - 08:37 PM

Have you tried re-installing it? Sometimes it works that way or you just missed some some patch updates.


  • 0

#5 Popcorn

Popcorn

    Woodie-Holic

  • Dragon Saga Staff
  • 5425 posts
  • LocationGermany, Europe, Earth, Milky Way, Universe
  • Playing:Dragon Saga

Posted 22 November 2015 - 10:04 PM

I did check, and the game is the only thing that running. I tried to turn off anti-virus software and firewall but still doesn't work, and well I never use cheat software

 

There is no false positive detection possible. There are different checking methods for tools, but it's very likely AutohotKey which you're using.

You should check you system tray if you have a little "H" surrounded by a green box in you system tray. AutohotKey can start together with windows, so maybe you have it running without knowing about it.

 

ahk.jpg


  • 0

#6 Kevibeer

Kevibeer

    I am New.

  • Members
  • 4 posts

Posted 23 November 2015 - 02:45 PM

There is no false positive detection possible. There are different checking methods for tools, but it's very likely AutohotKey which you're using.
You should check you system tray if you have a little "H" surrounded by a green box in you system tray. AutohotKey can start together with windows, so maybe you have it running without knowing about it.
 
ahk.jpg

 
 

Have you tried re-installing it? Sometimes it works that way or you just missed some some patch updates.

I did tried to reinstalled (I completely deleted the whole profile with CCleaner before I did), i checked the system tray and there are no "H". Well, I used some hotkeys for my recording software like OBS, and the mouse program razer synapse, but I don't think it effect the game, does it?


  • 0

#7 Popcorn

Popcorn

    Woodie-Holic

  • Dragon Saga Staff
  • 5425 posts
  • LocationGermany, Europe, Earth, Milky Way, Universe
  • Playing:Dragon Saga

Posted 23 November 2015 - 03:04 PM

 
 

I did tried to reinstalled (I completely deleted the whole profile with CCleaner before I did), i checked the system tray and there are no "H". Well, I used some hotkeys for my recording software like OBS, and the mouse program razer synapse, but I don't think it effect the game, does it?

 

Nope it does not. You could send me your IGN by PM and we could check the logs.


  • 0

#8 Kevibeer

Kevibeer

    I am New.

  • Members
  • 4 posts

Posted 24 November 2015 - 05:34 PM

Nope it does not. You could send me your IGN by PM and we could check the logs.

I sent you a message, did you check?


  • 0

#9 Popcorn

Popcorn

    Woodie-Holic

  • Dragon Saga Staff
  • 5425 posts
  • LocationGermany, Europe, Earth, Milky Way, Universe
  • Playing:Dragon Saga

Posted 24 November 2015 - 05:59 PM

Yes, I did. We're still investigating. I will get back to you when I have more infos.

 


  • 0

#10 mordaki987

mordaki987

    I am New.

  • Members
  • 3 posts

Posted 16 December 2015 - 05:42 AM

i'm having this same issue and i know for a fact that i am not running any third party software.  i don't even have anything like cheat engine installed unless it considers third party software to be something like andy android emulator or steam or nexon launcher ect.  every time i try to log in on one of my characters i get this whole disconnected due to detection of third party software issue it is starting to get quite aggravating.


  • 0

#11 Popcorn

Popcorn

    Woodie-Holic

  • Dragon Saga Staff
  • 5425 posts
  • LocationGermany, Europe, Earth, Milky Way, Universe
  • Playing:Dragon Saga

Posted 16 December 2015 - 05:45 AM

I will let investigate this.

 


  • 0

#12 597075401

597075401

    I am New.

  • Members
  • 2 posts

Posted 24 December 2015 - 08:13 AM

I have this same issue, sending a PM now. :)


  • 0

#13 597075401

597075401

    I am New.

  • Members
  • 2 posts

Posted 24 December 2015 - 10:02 AM

I found it. It was a RAZER game scanner background process . Once I kill this it lets me in. Looks like the Razer device software still works with this shut down. :)


Edited by 597075401, 24 December 2015 - 10:03 AM.

  • 0

#14 Sahara150

Sahara150

    I am New.

  • New Members
  • 1 posts

Posted 14 April 2017 - 06:58 AM

I have the same problem. I dont use any cheats nor hacks nor RAZER. I quit a lot of tasks in my manager, but it doesnt help. Im just using a XBOX Controller with the Microsoft Connecter but this didnt made any problems till today too. I mean, its just a gamepad. I really dont know whats the problem.


  • 0

#15 Tomas1002

Tomas1002

    I am New.

  • New Members
  • 1 posts

Posted 30 January 2018 - 01:05 PM

I have the same issue, what type of programs can cause this?


  • 0

#16 XiongmaoLin

XiongmaoLin

    Amateur Blogger

  • Members
  • 108 posts
  • LocationEaster Forest
  • Playing:Nothing

Posted 30 January 2018 - 02:44 PM

I recently found out that connecting to a distant computer (it was for plain and boring work, worry not) also made the game suspicious enough to shut down completely. Might as well add this to the list.

 

If you could take a screenshot of your Task Manager (press Ctrl + Shift  + Esc. simultaneously) when the game shuts down and send it over here, I suppose someone, and hopefully I, will be able to tell you which executable triggered it. Perhaps.


  • 0

#17 Busaro

Busaro

    I am New.

  • New Members
  • 2 posts

Posted 08 February 2018 - 08:26 PM

 
 
 
 
 
 
Here are the screenshots of my task manager after the game closed. I turned off TeamViewer beforehand but DS still kicked me out , can you please help?

  • 0

#18 ricajeano

ricajeano

    I am New.

  • New Members
  • 1 posts

Posted 17 September 2018 - 03:57 PM

i also have the same issue. i installed it in on my pc then i moved it in my flash drive so that i can play it in cafe near our school. but it sayas that " disconnected due to third party " can anyone please help me


  • 0

#19 HawkBlue

HawkBlue

    I am New.

  • New Members
  • 1 posts

Posted 18 April 2020 - 11:39 AM

Hi, 

 

I am new to this game and as soon as I open the game, after character selection, the game closed and pop up the messages as title of the post .


  • 0

#20 Eventin

Eventin

    I am New.

  • Members
  • 7 posts

Posted 04 June 2020 - 04:24 AM

Use Windows 10 x64, no antivirus, unloaded all ATI Radeon applications, all mouse and keyboard applications.
I play from Russia.
 
The problem is not solved.
 
 
 
Where can I get a game log to send to solve my problem?
_12420c64594b7cb9e92d155d8d22b3ce.jpeg

Edited by Eventin, 04 June 2020 - 04:25 AM.

  • 0

#21 Baraquiel

Baraquiel

    I am New.

  • Members
  • 1 posts

Posted 04 June 2020 - 12:45 PM

You checked remote desktop applications like TeamViewer?

 

 

 

Use Windows 10 x64, no antivirus, unloaded all ATI Radeon applications, all mouse and keyboard applications.
I play from Russia.
 
The problem is not solved.
 
 
 
Where can I get a game log to send to solve my problem?
_12420c64594b7cb9e92d155d8d22b3ce.jpeg

 

 


  • 0

#22 Eventin

Eventin

    I am New.

  • Members
  • 7 posts

Posted 04 June 2020 - 10:50 PM

 

You checked remote desktop applications like TeamViewer?

Teamviewer is removed, but also i have - Remote Utilities.
Remote Utilities - do not load into memory and not have any service.

Windows Defender fully disabled, Windows Firewall default working.

To whom and what game log do I need to send to solve this problem?


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users