Disconnection after every single Map Change - Ragnarok 1 Community Chat - WarpPortal Community Forums

Jump to content


Photo
- - - - -

Disconnection after every single Map Change


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Wiggles

Wiggles

    Awarded #1 Troll

  • Banned
  • 844 posts
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Ymir (Retired)

Posted 23 February 2011 - 10:04 PM

Seriously is this happening to only me? I heard some other people are getting lag during map changes, but for me it disconnects instantly. After almost every single map change.

Tracert is normal, ping is normal. Game is not laggy at all until a disconnection at map change.
  • 0

#2 Oda

Oda

    Overseas

  • Community Managers
  • 10082 posts
  • Twitter:@Oda_CM
  • LocationAmatsu
  • Playing:Ragnarok Online

Posted 24 February 2011 - 02:04 AM

Any possibility it could be missing sprite data? Maybe not a full reinstall, but delete the patchclient folder to force a re-update.
  • 0

#3 Wiggles

Wiggles

    Awarded #1 Troll

  • Banned
  • 844 posts
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Ymir (Retired)

Posted 24 February 2011 - 03:16 PM

Nope its a proper disconnect. I get "Disconnected from Server" error, no sprite file errors.
Lately, it has been sometimes not disconnecting, just gets really laggy then loads. Also It seems that it only happens when changing zone servers. If I change maps that are on the same server, then it doesn't disconnect.

I tried a force re-patch, tried a fresh installed client, tried using different proxy servers, tried using no proxy server but it still happens.
Can't test much at the moment since I'm at work, but if anyone has suggestions then throw them my way.
  • 0

#4 Freedom

Freedom

    Too Legit To Quit

  • Members
  • 1630 posts
  • Playing:Nothing

Posted 24 February 2011 - 03:45 PM

well you are at least in game, I fail to connect to the patch server.
  • 0

#5 B1arg

B1arg

    I made it Off Topic

  • Members
  • 54 posts

Posted 25 February 2011 - 07:45 AM

Are you on an alchemist with custom AI
I know when I switch maps on my alchy the AI somehow forces me to d.c=[ get snoyying
  • 0

#6 olbaid

olbaid

    Amateur Blogger

  • Members
  • 221 posts

Posted 25 February 2011 - 08:06 AM

Are you on an alchemist with custom AI
I know when I switch maps on my alchy the AI somehow forces me to d.c=[ get snoyying


This happens to me everytime I bwing back to prontera also. Didn't realize it was a alch /w custom AI issue.
  • 0

#7 DrAzzy

DrAzzy

    Really Azzy? Already?

  • VMod Retired
  • 15606 posts
  • LocationNew England
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Chaos-Clandestine Society

Posted 25 February 2011 - 08:22 AM

OP's problem is not normal. Are you lagging badly?

It sounds like it's choking while trying to establish the connection to the new zone server - Does it happen when changing between maps on the same zone server? (ex: two maps that are part of the same dungeon)

Is your computer slow in general?

Are you on an alchemist with custom AI
I know when I switch maps on my alchy the AI somehow forces me to d.c=[ get snoyying

Put the homun into standby first, so it's not trying to do anything. The homun/teleport disconnect bug happens when the server receives packets sent by the AI trying to command it, once you've already teleported and landed, so your homun now has a different ID, and it looks to the server like you are trying to control something other than your homun. I think the intent was to punish people for trying to perform some exploit, but it screws over legit players who are lagging sufficiently badly.

Edited by DrAzzy, 25 February 2011 - 08:25 AM.

  • 0

#8 Puppet

Puppet

    Awarded #1 Troll

  • Members
  • 831 posts
  • Playing:Nothing

Posted 25 February 2011 - 08:48 AM

Dont know but the pings to the game server are abnormally high on NTT end and I been have lag spikes ever since it was announce that there was maintenance on NTT end for this month
  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users