[Archived] COMMON ISSUES: Cannot init d3d, C_IsSteam, Graphics issue, AI ERRORs - Page 5 - Ragnarok subforum archives - WarpPortal Community Forums

Jump to content


Photo

[Archived] COMMON ISSUES: Cannot init d3d, C_IsSteam, Graphics issue, AI ERRORs


  • Please log in to reply
123 replies to this topic

#101 edwardismyname

edwardismyname

    I am New.

  • Members
  • 5 posts

Posted 28 October 2015 - 07:00 AM

http://imgur.com/a/VUsIX


  • 0

#102 VModCinnamon

VModCinnamon

    Tranquility

  • Senior Warpportal VM
  • 13581 posts
  • Playing:Ragnarok Online

Posted 28 October 2015 - 08:02 AM

The highlighted sprite error is for item DEX_Biscuit_Stick, if you have this item in your inventory or the other variations (STR, AGI, INT, VIT, LUK) and you happen to try to move it the error will pop up. You can request from the GM staff to delete said item from your inventory for now or wait till the maintenance is over and hope a fix is released.

 

Before you send a ticket please check this guide thoroughly for better understanding of the support system.


  • 0

#103 edwardismyname

edwardismyname

    I am New.

  • Members
  • 5 posts

Posted 28 October 2015 - 07:27 PM

I have an issue with that DEX biscuit, and they already removed that in my inventory, but i saw a lots of DEX biscuit on my CAFRA. but why all my accounts? i have 5 accounts, only 1 account that i can access.

 


  • 0

#104 Kusanagisama

Kusanagisama

    Too Legit To Quit

  • Members
  • 4243 posts
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Chaos

Posted 03 December 2015 - 03:11 AM

After yesterday's update, I became unable to dual client, due to the "Cannot init d3d or GRF has problem" error (only on second client). I tried reading this topic, but my Setup.exe had both Adapter and resolution options working, plus D3D was chosen, as recommended. So I tried to uninstall RO, reboot the system, then reinstall it. The situation became worse. Now, after the update, the loader simply won't launch the game. It crashes when I press the "Play" button. I can't even start by directly opening the "Ragexe.exe" file. I tried to reinstall again, and to use the compatibility settings recommended here, but still didn't work. Has anyone got any idea that I could try to get the game to work?

 

Sorry for the poor english, and thanks!

Here are my PC specs:
AMD FX 8350 (standard clocks)
8 GB DDR3 RAM
ATI Radeon HD 7700 (Driver Version: 15.30.1025-151117a-296567C)
Windows 10 with DirectX 12 installed


Edited by Kusanagisama, 03 December 2015 - 03:38 AM.

  • 0

#105 prometazin

prometazin

    I am New.

  • Members
  • 3 posts

Posted 07 December 2015 - 09:39 PM

hey guys, i dont know where to post this so very sorry if its on the wrong thread,

 

ive been having an error like when i go to aldebaran (and clocktower) my char suddenly got logged out and an error message popped out and said "Invalid format". everytime i try to login using the same char, i got logged out with the same error message.

 

but when i try to make new char on the same id, it works perfectly.

 

any help on this? thanks !


  • 0

#106 VModCinnamon

VModCinnamon

    Tranquility

  • Senior Warpportal VM
  • 13581 posts
  • Playing:Ragnarok Online

Posted 07 December 2015 - 09:43 PM

prometazin, can we have a screenshot of the error please?

You may upload the screenshot to Imgur or TinyPic.


  • 0

#107 prometazin

prometazin

    I am New.

  • Members
  • 3 posts

Posted 07 December 2015 - 10:15 PM

prometazin, can we have a screenshot of the error please?

You may upload the screenshot to Imgur or TinyPic.

 

imgur.com/3w433MO

 

still cant login, please help lol


  • 0

#108 VModCinnamon

VModCinnamon

    Tranquility

  • Senior Warpportal VM
  • 13581 posts
  • Playing:Ragnarok Online

Posted 07 December 2015 - 10:18 PM

Does it only occur when you log on a certain character?

Which server are you playing on?


  • 0

#109 Propanolol

Propanolol

    I am New.

  • Members
  • 3 posts

Posted 07 December 2015 - 10:26 PM

Does it only occur when you log on a certain character?

Which server are you playing on?

 

hey its prometazin, im using my friend's acc since my own is restricted to 3 posts lol.

um no, just now my friend just got the same problem as me. its the same error "invalid format"

 

im playing on classic loki.

 

it happened like 2 days ago and i submitted a ticket and then they fixed it i think, but it happened again today.

and i think its because of the map? because it only happens when im at aldebaran or clocktower.


  • 0

#110 VModCinnamon

VModCinnamon

    Tranquility

  • Senior Warpportal VM
  • 13581 posts
  • Playing:Ragnarok Online

Posted 07 December 2015 - 11:11 PM

Please try a clean installation without additives.


  • 0

#111 Propanolol

Propanolol

    I am New.

  • Members
  • 3 posts

Posted 09 December 2015 - 08:58 PM

Please try a clean installation without additives.

 

it works perfectly after i reinstall lol, thanks mod !


  • 0

#112 TheBlueRuby

TheBlueRuby

    I made it Off Topic

  • Members
  • 37 posts

Posted 23 February 2016 - 06:58 PM

I am getting the cannot init d3d error.

 

I am able to get my graphics options to appear in setup.exe only when I disable my graphics card in device manager. This wouldn't be a problem, except with my graphics card disable the game runs like total poo. Anyone have a better solution to getting setup to give me graphics options? Ive tried "Run as admin" and compatibility mode.

 

I am running windows 10 on an alienware alpha, specs are linked.


Edited by TheBlueRuby, 23 February 2016 - 07:33 PM.

  • 0

#113 gatygun

gatygun

    Amateur Blogger

  • Members
  • 328 posts

Posted 20 March 2016 - 06:01 PM

Maybe something to edit for the OP.

 

If you run windows and got side by side synchronasation error, update 2008 visual c++ library's from windows. 32bit and 64bit package even if you run 64bit, also install the 32bit one. That will solve it.


  • 0

#114 Muela131

Muela131

    I made it Off Topic

  • Members
  • 20 posts

Posted 12 April 2016 - 02:08 PM

This has been happening to me on most floor textures.  Any idea?

 

http://imgur.com/3qfZezJ

 

 

Any help appreciated.  This has been happening for about 2-3 weeks since my last patch.  I was away since last year


  • 0

#115 VModCinnamon

VModCinnamon

    Tranquility

  • Senior Warpportal VM
  • 13581 posts
  • Playing:Ragnarok Online

Posted 12 April 2016 - 02:25 PM

This has been happening to me on most floor textures.  Any idea?

 

http://imgur.com/3qfZezJ

 

 

Any help appreciated.  This has been happening for about 2-3 weeks since my last patch.  I was away since last year

 

Some NVIDIA cards have issues with the game client. For now check this thread for a possible workaround.


  • 0

#116 Muela131

Muela131

    I made it Off Topic

  • Members
  • 20 posts

Posted 12 April 2016 - 03:26 PM

Some NVIDIA cards have issues with the game client. For now check this thread for a possible workaround.

 So this goes away when i play in full screen mode, not in windowed mode.

 

So its slightly different symptom-> resolution but at least i can start troubleshooting from that.


  • 0

#117 Irisha

Irisha

    I made it Off Topic

  • Members
  • 14 posts
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Thor

Posted 18 April 2016 - 06:10 PM

This has been happening to me on most floor textures.  Any idea?

 

http://imgur.com/3qfZezJ

 

 

Any help appreciated.  This has been happening for about 2-3 weeks since my last patch.  I was away since last year

 

I have the same problem too. XD

 

I'll make an updated if this https://forums.warpp...new-gpu-nvidia/ works. :p_laugh: :p_laugh: :p_laugh:


  • 0

#118 Irisha

Irisha

    I made it Off Topic

  • Members
  • 14 posts
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Thor

Posted 19 April 2016 - 08:11 PM

Update on that solution and..

 

It works! Until I close the game. It's a temporary solution but I guess it's better than nothing.


  • 0

#119 DuskShadowX

DuskShadowX

    Amateur Blogger

  • Members
  • 218 posts
  • LocationThe West , began Ragnarok ONline in 2003
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:ReNewal: Chaos

Posted 13 October 2016 - 08:58 AM

I am stuck not using mercenaries because of some weird Ai script error issues, but I will just have to live without em. Sux I lost out on all that zeny from their contracts and potions. I tried downloading the zip file of draleezy or whatever it was called, but zip files dont work for my computer. I am jsut going to live without mercs and hope some future patch fixes the problem, because I cannot patch on my own. Many thax for the email that led me here random moderator, though I got nowhere lol ^~^ Be well.


  • 0

#120 FatherBob

FatherBob

    Amateur Blogger

  • Members
  • 426 posts
  • Playing:Ragnarok Online

Posted 07 December 2016 - 07:49 AM

I just installed the client and for some reason the renewal patch client doesn't seem to be saving the patch data.  It's downloading the data, but it keeps repatching everything from this year when I start.  Where should I be seeing the files that it's downloading, if at all?


  • 0

#121 VModCinnamon

VModCinnamon

    Tranquility

  • Senior Warpportal VM
  • 13581 posts
  • Playing:Ragnarok Online

Posted 07 December 2016 - 08:10 AM

I just installed the client and for some reason the renewal patch client doesn't seem to be saving the patch data.  It's downloading the data, but it keeps repatching everything from this year when I start.  Where should I be seeing the files that it's downloading, if at all?

 

 

Hello,

Please visit Common problems and their solutions topic [link], scroll to problem #4, follow the instructions. See if that resolves the issue.


  • 0

#122 Zander

Zander

    Too Legit To Quit

  • Members
  • 2052 posts
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Ymir

Posted 27 December 2016 - 08:01 PM

Im having a lil problem using homun its working fine but as soon as i tried to move my homun holding alt and to whatever direction it gives me error.
  • 0

#123 NeedHelpPlease

NeedHelpPlease

    I am New.

  • Members
  • 1 posts

Posted 16 February 2017 - 09:14 AM

Black screen when I open RO

Need help fixing my ro.. Once I start the game after the patch all I see is a black window while the bgm of the RO lobby is playing. 
Hope you could help

btw im using GeForce 970 Video Card

here's a screen shot of my settings and game window

 
<snip>

Edited by VModCinnamon, 16 February 2017 - 09:18 AM.
Removed screenshot, illegal server.

  • 0

#124 VModCinnamon

VModCinnamon

    Tranquility

  • Senior Warpportal VM
  • 13581 posts
  • Playing:Ragnarok Online

Posted 16 February 2017 - 09:20 AM

 

Black screen when I open RO

Need help fixing my ro.. Once I start the game after the patch all I see is a black window while the bgm of the RO lobby is playing. 
Hope you could help

btw im using GeForce 970 Video Card

here's a screen shot of my settings and game window

 
<snip>

 

 

 

Greetings,

Unfortunately we won't be able to assist with issues concerning illegal servers on these boards.


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users