Common problems and their solutions - Page 3 - Technical Support/Bug Reporting - WarpPortal Community Forums

Jump to content


Photo
* * * * * 5 votes

Common problems and their solutions


  • Please log in to reply
96 replies to this topic

#51 Jigz189

Jigz189

    I am New.

  • New Members
  • 7 posts

Posted 20 May 2017 - 02:04 AM

Yes; your PortQry output indicates that your computer can open TCP connections to the servers. I have one last question: can you download any files from the update server?

Edit: I've devised a procedure that will allow you to update your client without using the updater! ;)

 

its working !!! hahaha! followed everything edit 1 and edit 2. thank you so much!


  • 0

#52 Jigz189

Jigz189

    I am New.

  • New Members
  • 7 posts

Posted 20 May 2017 - 04:55 AM

Yes; your PortQry output indicates that your computer can open TCP connections to the servers. I have one last question: can you download any files from the update server?

Edit: I've devised a procedure that will allow you to update your client without using the updater! ;)

 

on second thought, i was able to bypass the patcher for renewal however my server is the classic IRO, how would i bypass that? thanks


  • 0

#53 Axylus

Axylus

    Too Legit To Quit

  • Members
  • 2325 posts
  • LocationEngland, United Kingdom

Posted 20 May 2017 - 05:04 AM

on second thought, i was able to bypass the patcher for renewal however my server is the classic IRO, how would i bypass that? thanks


If you've configured Windows to use my proxy, then both the Renewal and Classic updaters should be able to retrieve updates, and you therefore won't need to bypass them. The differential update procedure, which I no longer recommend using, will not update the Classic client.
  • 0

#54 katehuang

katehuang

    I am New.

  • New Members
  • 4 posts

Posted 23 May 2017 - 01:30 AM

Hi! I deleted ragnarok a week ago and tried to re-install it days after but there was a problem. So I downloaded your mirror files cause I couldn't download the one from the site since it says "unable to load metafile". I was able to download ragnarok thru your mirror installers completely but it says "failed to connect to patch server". I tried resetting my IE configuration, restarted my laptop, and tried appendix 1; However, none seemed to have work  :sob:  :sob:  :sob:

 

This has been my problem for a week already and even resulted to reformatting my laptop to delete any files that might be corrupting ragnarok. However, none of those seemed to have worked :( hope you could help. Thank you so much!


  • 0

#55 Axylus

Axylus

    Too Legit To Quit

  • Members
  • 2325 posts
  • LocationEngland, United Kingdom

Posted 23 May 2017 - 02:29 AM

Hi! I deleted ragnarok a week ago and tried to re-install it days after but there was a problem. So I downloaded your mirror files cause I couldn't download the one from the site since it says "unable to load metafile". I was able to download ragnarok thru your mirror installers completely but it says "failed to connect to patch server". I tried resetting my IE configuration, restarted my laptop, and tried appendix 1; However, none seemed to have work  :sob:  :sob:  :sob:

This has been my problem for a week already and even resulted to reformatting my laptop to delete any files that might be corrupting ragnarok. However, none of those seemed to have worked :( hope you could help. Thank you so much!


Have you tried using my proxy? This has resolved the same problem for several other people.
  • 0

#56 katehuang

katehuang

    I am New.

  • New Members
  • 4 posts

Posted 23 May 2017 - 03:56 AM

Have you tried using my proxy? This has resolved the same problem for several other people.

 yes also tried that one but no luck  :sob:  :sob:  :sob:  classic, iro and sakray are not working. btw, I can access ftp://patch1.playragnarok.com/ using my IE  :sob: before reformatting my laptop this morning, I tried a different ragnarok server and it was working fine. so i'm assuming it isn't my internet connection that's causing the problem? no other ragnarok servers are downloaded right now on my laptop except iro and classic 


Edited by katehuang, 23 May 2017 - 04:04 AM.

  • 0

#57 Axylus

Axylus

    Too Legit To Quit

  • Members
  • 2325 posts
  • LocationEngland, United Kingdom

Posted 23 May 2017 - 05:08 AM

Hmm… that is very strange!  :blink:

1. Which version of Windows are you using?

2. Do you have the latest version of Internet Explorer (11) installed?

3. What security software, if any, is installed on your computer?
  • 0

#58 katehuang

katehuang

    I am New.

  • New Members
  • 4 posts

Posted 23 May 2017 - 03:10 PM

Hmm… that is very strange!  :blink:

1. Which version of Windows are you using?

2. Do you have the latest version of Internet Explorer (11) installed?

3. What security software, if any, is installed on your computer?

 

I'm using windows 8, internet explorer 10 and has kaspersky on my laptop  :( 


  • 0

#59 Axylus

Axylus

    Too Legit To Quit

  • Members
  • 2325 posts
  • LocationEngland, United Kingdom

Posted 23 May 2017 - 11:55 PM

I'm using windows 8, internet explorer 10 and has kaspersky on my laptop   :(


All I can suggest is to try the following:
  • Install Windows 8.1.
  • Install Internet Explorer 11 (which may be included with Windows 8.1).
  • Install all available Windows updates.
  • Temporarily uninstall all third-party (non-Microsoft) security software from your computer.

Edited by Axylus, 24 May 2017 - 12:16 AM.

  • 0

#60 katehuang

katehuang

    I am New.

  • New Members
  • 4 posts

Posted 24 May 2017 - 09:03 PM

All I can suggest is to try the following:

  • Install Windows 8.1.
  • Install Internet Explorer 11 (which may be included with Windows 8.1).
  • Install all available Windows updates.
  • Temporarily uninstall all third-party (non-Microsoft) security software from your computer.

 

 

no luck :( but I just realized I cant access https://unreserved.eu/iro.pac or https://unreserved.e...rver-proxy.html using Internet explorer. does that mean something? I called my ISP (PLDT from Philippines) and they refreshed my internet although they said they don't see anything wrong with it. that didn't do anything either :sob:


Edited by katehuang, 24 May 2017 - 09:04 PM.

  • 0

#61 TroyZeroAlpha

TroyZeroAlpha

    I made it Off Topic

  • New Members
  • 12 posts
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Odin

Posted 26 May 2017 - 07:14 AM

what do you mean by client installation folder? the installed Ragnarok folder or the installer?


  • 0

#62 Axylus

Axylus

    Too Legit To Quit

  • Members
  • 2325 posts
  • LocationEngland, United Kingdom

Posted 26 May 2017 - 07:20 AM

what do you mean by client installation folder? the installed Ragnarok folder or the installer?


The folder in which the client is installed. (The guide has a glossary near its end. :))
  • 0

#63 TroyZeroAlpha

TroyZeroAlpha

    I made it Off Topic

  • New Members
  • 12 posts
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Odin

Posted 26 May 2017 - 07:30 AM

I extracted the files but it still keeps on patching everytime i open the ragnarok patcher. :(


  • 0

#64 Axylus

Axylus

    Too Legit To Quit

  • Members
  • 2325 posts
  • LocationEngland, United Kingdom

Posted 26 May 2017 - 07:42 AM

I extracted the files but it still keeps on patching everytime i open the ragnarok patcher. :(


1. Did you clear Internet Explorer's cache? If not, then do so.

2. Try the following:
  • Close any and all open clients.
  • Download the following files:

    patch2.txt
    patch.inf
  • Move both of the files into the client installation folder, and choose to replace the existing versions.
  • Open the Renewal client.

Edited by Axylus, 26 May 2017 - 07:45 AM.

  • 0

#65 TroyZeroAlpha

TroyZeroAlpha

    I made it Off Topic

  • New Members
  • 12 posts
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Odin

Posted 26 May 2017 - 07:58 AM

thanks. I got it fixed by replacing the patch txts. :D


  • 0

#66 TroyZeroAlpha

TroyZeroAlpha

    I made it Off Topic

  • New Members
  • 12 posts
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Odin

Posted 26 May 2017 - 10:15 PM

Great another problem popped up! I kept on reinstalling my client and even but I still keep on getting the sprite missing and it crashes my client. It's so annoying.

I downloaded the latest update and extracted them on my Ragnarok Installation folder but still it keeps on crashing with the missing sprite and all. HEEELP. This is where I extracted the 2017 update please check if I did it right.

7MHxao3.png


  • 0

#67 Axylus

Axylus

    Too Legit To Quit

  • Members
  • 2325 posts
  • LocationEngland, United Kingdom

Posted 27 May 2017 - 01:35 AM

Great another problem popped up! I kept on reinstalling my client and even but I still keep on getting the sprite missing and it crashes my client. It's so annoying.
I downloaded the latest update and extracted them on my Ragnarok Installation folder but still it keeps on crashing with the missing sprite and all. HEEELP. This is where I extracted the 2017 update please check if I did it right.
[…]


Please see my private message. :)
  • 0

#68 MoonyaNya

MoonyaNya

    I am New.

  • New Members
  • 2 posts
  • Playing:Nothing

Posted 30 May 2017 - 09:56 AM

I have two problems!!

 

1. When I'm trying to run ClaasicRo these errors appear one after another:

 

Cannot find File : sprite\shadow.act

 

Spr :: Cannot find File : sprite\shadow.spr

 

and one tha5E6ssFWvleU.jpgt is on screenshot


  • 0

#69 MoonyaNya

MoonyaNya

    I am New.

  • New Members
  • 2 posts
  • Playing:Nothing

Posted 30 May 2017 - 10:21 AM

2. Also when I'm trying to run Renewal these errors appear one after another:

 

 

No ClientInfo File !!

 

HotKey.lua:135: attempt to index global 'MsgStrID' (a nil value)

 

attempt to call a nil value

 

...t\°шЕл\LuaFiles\seekparty\\party_booking_config.lua:3: attempt to index global 'MsgStrID' (a nil value)

 

...°шЕл\LuaFiles\seekparty\\party_booking_config.lua:3: bad argument #1 to 'ipairs' (table expected, got nil)

 

CmdInfo.lua:51: attempt to index global 'MsgStrID' (a nil value)

 

NO!! 2D_LAYER_NEW_TABLE

 

 

After that it shows me weclomescreen, then I press OK and it crushes!

 


  • 0

#70 Axylus

Axylus

    Too Legit To Quit

  • Members
  • 2325 posts
  • LocationEngland, United Kingdom

Posted 31 May 2017 - 06:19 AM

I have two problems!!

1. When I'm trying to run ClaasicRo these errors appear one after another:

Cannot find File : sprite\shadow.act

Spr :: Cannot find File : sprite\shadow.spr

and one tha[…]t is on screenshot


2. Also when I'm trying to run Renewal these errors appear one after another:


No ClientInfo File !!

HotKey.lua:135: attempt to index global 'MsgStrID' (a nil value)

attempt to call a nil value

...t\°шЕл\LuaFiles\seekparty\\party_booking_config.lua:3: attempt to index global 'MsgStrID' (a nil value)

...°шЕл\LuaFiles\seekparty\\party_booking_config.lua:3: bad argument #1 to 'ipairs' (table expected, got nil)

CmdInfo.lua:51: attempt to index global 'MsgStrID' (a nil value)

NO!! 2D_LAYER_NEW_TABLE


After that it shows me weclomescreen, then I press OK and it crushes!


I suspect that your client installation is corrupted, and you should therefore reinstall the client. Once you've completed the reinstallation process, open the Renewal client and then note whether the updater spends several minutes downloading and installing updates. If it doesn't, then close it and try the following:
  • 0

#71 RickZz24

RickZz24

    I am New.

  • Members
  • 5 posts
  • LocationIndonesia
  • Playing:Ragnarok Online
  • Server:Chaos

Posted 31 May 2017 - 11:53 AM

oh..thanks a lot..here the screenshot..I'm totally lost..already try re-install and re-patch...even use old back-up RO data from 2014 but still not working

 

oZq2NA5.png?1

 

 

so i tried step 2 and appendix:1
still not connecting to the file server.

9WA7XW1.png

i'm using windows 10, and logging in via steam

 

Hii, I'm Erick from Indonesia and I also have this problem, I try to re-install my windows 7 (64 bit) and nothing, please help me to find solution for this. Tq


  • 0

#72 Axylus

Axylus

    Too Legit To Quit

  • Members
  • 2325 posts
  • LocationEngland, United Kingdom

Posted 01 June 2017 - 03:48 AM

Great another problem popped up! I kept on reinstalling my client and even but I still keep on getting the sprite missing and it crashes my client. It's so annoying.
I downloaded the latest update and extracted them on my Ragnarok Installation folder but still it keeps on crashing with the missing sprite and all. HEEELP. This is where I extracted the 2017 update please check if I did it right.
[…]


For the record, TroyZeroAlpha resolved this problem by updating his client after his internet bandwidth allowance had been renewed.
  • 0

#73 Axylus

Axylus

    Too Legit To Quit

  • Members
  • 2325 posts
  • LocationEngland, United Kingdom

Posted 01 June 2017 - 06:13 AM

Hii, I'm Erick from Indonesia and I also have this problem, I try to re-install my windows 7 (64 bit) and nothing, please help me to find solution for this. Tq


1. Have you tried resetting Internet Explorer's configuration?

2. Can you download the following file using Internet Explorer?:

2017-03-30data_gm_desc_r2.rgz

Note: You must use Internet Explorer because the updater uses it to fetch updates.

3. Can you download the file using Chrome or Firefox?
  • 0

#74 GuigoGamer

GuigoGamer

    I am New.

  • New Members
  • 2 posts

Posted 01 June 2017 - 05:42 PM

Actually i have 2 error messages in my game.

Images Link: http://imgur.com/a/dUUci

Evertytime i open the achievements tab, the game crashes. I can play normally if i dont open that tab, but i want to know how solve this problem.

Can someone help me? Thanks in advance.



 


  • 0

#75 Axylus

Axylus

    Too Legit To Quit

  • Members
  • 2325 posts
  • LocationEngland, United Kingdom

Posted 02 June 2017 - 02:12 AM

Actually i have 2 error messages in my game.

Images Link: http://imgur.com/a/dUUci

Evertytime i open the achievements tab, the game crashes. I can play normally if i dont open that tab, but i want to know how solve this problem.

Can someone help me? Thanks in advance.


Try the following:

Warning: Don't follow these instructions if you last updated your client before 2017/2/16 because doing so will cause your client to skip installing one or more updates.
  • Follow steps 4 to 5 in item 4 of the guide.
  • Close any and all open clients.
  • Download the following file:

    patch.inf
  • Move the file that you downloaded in the previous step into the client installation folder, and replace the existing version of the file.
  • Open the Renewal client.

Edited by Axylus, 16 June 2017 - 03:56 AM.

  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users